Μία αποκαλυπτική των μεθοδεύσεων της γερμανικής κυβέρνησης συζήτηση στο ραδιοφωνικό σταθμό STUDIO ΡΕΘΥΜΝΟ 980 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1.6.2020. Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο!
 
Στη συζήτηση εκφράστηκε η έντονη και πλήρως τεκμηριωμένη αντίθεση των φορέων (Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Πολιτιστικού Συλλόγου Καλής Συκιάς “Ο Τσιλίβδικας”, Ένωσης Πληγέντων Ρεθύμνου κατά τη Ναζιστική Κατοχή, Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας και άλλων) στις γερμανικές μεθοδεύσεις διείσδυσης στο μαρτυρικό χωρίο της Κρύας Βρύσης. Σημειώνουμε ότι το θέμα ήλθε στο φως από τη δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.
 
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του ζητήματος ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης κ. Ι. Ταταράκης δεσμεύθηκε να απευθυνθεί στην Περιφέρεια Κρήτης και όχι στο περιβόητο “Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον” για τη χρηματοδότηση του έργου ανακαίνισης του Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης. 
 
Υπενθυμίζουμε ότι στις 22 Αυγούστου του 1944 τα χωριά του Κέντρους (Γερακάρι, Άνω Μέρος, Γουργούθοι, Καρδάκι, Σμιλές, Βρύσες, Δρυγιές, Κρύα Βρύση) ολοκαυτώθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Ανάμεσα στα 164 θύματα ήταν και 35 άμαχοι πολίτες της Κρύας Βρύσης, ενώ το χωριό καταστράφηκε και λεηλατήθηκε. Σήμερα, 76 χρόνια μετά κι ενώ η Ο.Δ. της Γερμανίας εξακολουθεί να αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, καταπατώντας βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο και κάθε έννοια Ηθικής, η γερμανική κυβέρνηση με άθλιες μεθόδους επιχειρεί να διεισδύσει στους μαρτυρικούς δήμους, να παραχαράξει την Ιστορία και να υπονομεύσει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών μέσω των περιβόητων πρωτοβουλιών της, όπως το γερμανικό ταμείο για το μέλλον, το ίδρυμα νεολαίας και η “ελληνογερμανική συνέλευση” 
 
Τους ενημερώνουμε ότι ματαιοπονούν! Ο ελληνικός λαός, όπως στην υπόθεση Ρίχτερ, θα σταθεί εμπόδιο στις μεθοδεύσεις αυτές!
 
Αξιώνουμε να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η αίτηση χρηματοδότησης προς το γερμανικό ταμείο για το μέλλον. Απαιτούμε το έργο να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης ή την Ελληνική Κυβέρνηση.
 
 
 Ό,τι κι αν σχεδιάζουν στο Βερολίνο, ας το καταλάβουν καλά: η Ιστορία της Μάχης της Κρήτης, της Κατοχής και της Αντίστασης δεν θα τεθεί ΠΟΤΕ υπό τον έλεγχο του γερμανικού κράτους!
 
 
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο!

Print Friendly, PDF & Email