Η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου εκφράζει
τη θλίψη της για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου. Του μεγάλου
αγωνιστή και παγκόσμιου συμβόλου της Αντίστασης  κατά του ναζισμού και του φασισμού. Του πρωτεργάτη του αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση!

Αποχαιρετούμε με θλίψη και σπαραγμό τον φλογερό πατριώτη κι ακάματο αγωνιστή των αγώνων για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, τον συνεπή υποστηρικτή των καταπιεζόμενων λαών και ανθρώπων όπου γης. Τον Ιδρυτή και Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που αφιέρωσε το τελευταίο τέταρτο της ζωής του (25 ολόκληρα χρόνια) στον αγώνα για τη δικαίωση της μεγαλειώδους Αντίστασης και της ανείπωτης θυσίας του λαού μας.

Αποχαιρετούμε με οδύνη τον επίτιμο δημότη Βιάννου, τον δικό μας άνθρωπο, τον συναγωνιστή μας Μανώλη. Διατηρούμε στο μυαλό μας και την καρδιά μας την εικόνα του απλού και ζεστού ανθρώπου, του σεμνού αγωνιστή, που έδειχνε ιδιαίτερη αγάπη και τρυφερότητα για τα παιδιά και τους νέους.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην αγαπημένη του σύντροφο Γεωργία, στα παιδιά και τα εγγόνια του, στους συναγωνιστές του στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αγαπητέ μας Πρόεδρε, σπάνιε φίλε συναγωνιστή και συντοπίτη Μανώλη, η μνήμη σου θα είναι αιώνια, ο αγώνας μας για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αγάπη σου για τη Βιάννο και τα όσα πρόσφερες στην Πατρίδα. Και σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση μέχρι τη νίκη!

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου

 

Ο Πρόεδρος      Ο Γενικός Γραμματέας
Αριστομένης Συγγελάκης      Γιάννης Διακάκης
Print Friendly, PDF & Email