31.10.08
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ

Στα πλαίσια μνήμης και φόρου τιμής στα θύματα τις εθνικής αντίστασης εναντίον των Γερμανών κατακτητών αλλά και για την υποστήριξη του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων, το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τη Βουλευτή του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο του κόμματος Die Linke, κυρία Γκεζίνε Λετζ οργάνωσε επίσκεψη 14 Γερμανών νέων αντιφασιστών σε μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας.

Οι αντιφασίστες νεολαίοι, φοιτητές και μαθητές, οι οποίοι συνοδεύονταν από την ίδια την Γκεζίνε Λετζ και δύο συνεργάτες της καθώς και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και μέλη αντιστασιακών οργανώσεων επισκέφθηκαν το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, την Καισαριανή και τη Νίκαια, απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα της Ναζιστικής Θηριωδίας, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και έδωσαν υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα στην πατρίδα τους, ως μέλη κομμάτων ή οργανώσεων αλλά και ως ενεργοί πολίτες για τα δίκαια αιτήματα του Ελληνικού λαού.

Στις 27.10 η γερμανική αποστολή και το Εθνικό Συμβούλιο έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου προς τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. Η Γκεζίνε Λετζ και ένας φοιτητής, εκ μέρους της γερμανικής αποστολής, ανέλυσαν διεξοδικά τη σημασία και το σκοπό της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα μας.

Εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου οι Μανόλης Γλέζος, Ευάγγελος Μαχαίρας και Δαμιανός Βασιλειάδης ανέλυσαν τις πάγιες θέσεις μας για την απόδοση των γερμανικών οφειλών και τόνισαν ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Στη συνέχεια η γερμανική αποστολή μαζί με τους Δαμιανό Βασιλειάδη και Αριστομένη Συγγελάκη, μέλη της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου, είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ τέλος η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή και από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρη Σιούφα.

Ο συνολικός απολογισμός του ταξιδιού ήταν αναμφισβήτητα θετικός. Τα αιτήματα του Εθνικού Συμβουλίου και των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας γίνονται πλέον γνωστά και στη γερμανική κοινή γνώμη. Δέσμευση της κυρίας Λετζ και των νέων αντιφασιστών είναι η διαρκής προβολή του ζητήματος στο Κοινοβούλιο και την κοινή γνώμη της Γερμανίας.

Στα θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης περιλαμβάνεται και η αμοιβαία δέσμευση  για την από κοινού διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου στη Γερμανία εντός του 2009, με κύρια θέματα συζήτησης την απόδοση των γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα των ναζιστικών θηριωδιών, την καταβολή επανορθώσεων για τις υλικές καταστροφές, την επιστροφή του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, ακόμη και την επιστροφή (ή την καταβολή αποζημίωσης) των αρχαιολογικών θησαυρών οι οποίοι εκλάπησαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Πυκνώνουμε τις επαφές μας με φορείς και πολίτες στη Γερμανία, κλιμακώνουμε τη δράση μας εντός κι εκτός Ελλάδας μέχρι την τελική δικαίωση.

–        Αξιώνουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει, ως οφείλει, την καταβολή των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Η διεκδίκηση αυτή αποτελεί πρωταρχικό χρέος της.

–       Αξιώνουμε από τη γερμανική κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να κλείσει οριστικά η μαύρη σελίδα του ναζισμού.

–        Διεκδικούμε την ειλικρινή φιλία, συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους.

–        Αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον ειρηνικό, δημοκρατικό, απαλλαγμένο από τη βαριά σκιά του ναζισμού και των εγκλημάτων του.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι η Γερμανία να εκπληρώσει το απαράγραπτο χρέος της, καταβάλλοντας τις οφειλές της προς τον ελληνικό Λαό.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί!

Σας παρακαλούμε να δώσετε δημοσιότητα, τόσο στην συγκεκριμένη επίσκεψη όσο και στις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται από το Εθνικό Συμβούλιο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Για τη Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου

Δαμιανός Βασιλειάδης, Στέφανος Ληναίος, Αριστομένης Συγγελάκης

info@holocaust.gr, τηλ:6937 013391, 6955 474871

 

Print Friendly, PDF & Email