06.09.11

Έφυγε ένα ακόμη ΣημείοΑναφοράς..Ένας ακόμη, από τους λίγους που μας απόμειναν, μαχόμενος πνευματικός Άνθρωπος..Ένα ακόμη παράδειγμα για μίμηση όχι μόνο στην Επιστημονική και Πολιτική αλλά και την ιδιωτική του ζωή

Ένας Έλληνας Πολίτης που ήξερε πολύ καλά ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι Πολίτες δεν καταξιώνονται μόνο με το πλούσιο έργο τους αλλά και με το ήθος,την απόλυτη συνέπεια και το σεβασμό τους στις μεγάλες,ανθρώπινες  αξίες.
Ένας Άνθρωπος που με μια θαυμαστή ήρεμη δύναμη είχε το θάρρος να είναι απόλυτα ειλικρινής παντού, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με αυτό το χαρακτήρα μπορεί,πολλές φορές, να στενοχωρούσε και τους φίλους του.
Για τη γενιά μας και για μένα προσωπικά, υπήρξε ένας μεγάλος συμμαχητής,φίλος και δάσκαλος, μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του..
Είχα την τύχη και την τιμή, αυτοεξόριστος στο Λονδίνο,στα χρόνια της δικτατορίας,να διαβάσω σε μια μεγάλη αντιδικτατορική συγκέντρωση, στην πλατεία Τραφάλγκαρ, το ιστορικό  ” Γράμμα από τη φυλακή ” που μας έστειλλε κρυφά από το κελί του Κορυδαλλού..
Μακάρι οι νέες γενιές να μελετήσουν σωστά το έργο του και τη ζωή του..Ίσως έτσι μπορέσουν να βρουν κάποια γερά  θεμέλια για να χτίσουν μια καλύτερη Πατρίδα με καλύτερους Ανθρώπους..
Στέφανος Ληναίος – 6.9.11

 

Print Friendly, PDF & Email