01.03.10
ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Διάβημα του Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής στον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Αρ. Πρωτ. 225/2010

Προς τον Πρέσβη
της Ομοσπονδιακής
Δημοκρατίας της Γερμανίας
Στην Αθήνα

Dr. Wolfgang Schultheiss

Εξοχότατε κ. Πρέσβη

          Το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος Πολιτιστικός Οργανισμός των Ελλήνων της Διασποράς. Θέλουμε με το Διάβημά μας να εκφράσουμε την λύπη, την αγανάκτηση και την οργή μας, για τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Γερμανίας. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί το όραμα, για μια Ενωμένη Ευρώπη με ένα τέτοιο ανθελληνικό αίσθημα που καλλιεργείται εναντίον της χώρας μας.

          Για αποκατάσταση της Δικαιοσύνης, Ηθικής τάξεως και Ιστορικής ευθύνης πρέπει η Γερμανία να εξοφλήσει το χρέος της εις το ακέραιο προς την χώρα μας, που φθάνει σε πολλά δις Ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι αποζημιώσεις προς τις οικογένειες των θυμάτων του πολέμου. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που δεν έχει αποζημιωθεί από τους Γερμανούς και όλα αυτά μπορούν να διευθετηθούν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, κάηκαν 2,500 χωριά και εξοντώθηκε το 12 0/0 τοις εκατό του πληθυσμού της Ελλάδος, πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες. Εάν αυτό δεν είναι Ολοκαύτωμα τότε τι είναι;  Το Ίδρυμα Ελληνισμού Αμερικής αποφάσισε ομόφωνα, για την Διεθνή αναγνώριση του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και την κατασκευή Μνημείου, που θα τοποθετηθεί σε κάποιο μέρος της Ελλάδος, τιμώντας την Μνήμη όλων των Ελλήνων που έχασαν την ζωή τους.

Ο Ελληνισμός της Αμερικής θλίβεται με τα γεγονότα, που πρόσφατα άρθρα του Γερμανικού Τύπου θίγουν και προσβάλλουν βάναυσα την Αφροδίτη Θεά της ομορφιάς, τους Έλληνες και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, που είναι η καρδιά και η ψυχή της Ανθρωπότητας. Εάν ζούσε σήμερα ο Μεγάλος φιλόσοφος της Γερμανίας Φρειδερίκος Νίτσε, θα έλεγε άλλη μια φορά στους ομοεθνείς τους Γερμανούς: Εύχομαι από Ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες.

Μετά Τιμής

Μιχάλης Σέρβος
Πρόεδρος
Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής
WWW.HELLENES.COM

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Βουλή των Ελλήνων
Υπουργείο Εξωτερικών
Πολιτικά Κόμματα
Ελληνικές Οργανώσεις
Ελληνικές Πρεσβείες και Προξενεία
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Print Friendly, PDF & Email