13.09.14
1943-2014:  71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

 

 

 

Ο Δήμος Βιάννου και η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου σας καλούν στις εκδηλώσεις Μνήμης και Διεκδίκησης, που οργανώνονται για να τιμηθεί η επέτειος των 71 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα από 12-15.9.2014, πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

12-15.9.2014: Τετραήμερο εκδηλώσεων Μνήμης και Διεκδίκησης.

Παρασκευή 12.9, 8μμ, Βλαχάκειο, Άνω Βιάννος: συναυλία με τη χορωδία της Περιφέρειας Κρήτης υπό τη διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Σάββατο 13.9, 8μμ, Πανδημοτικό Ηρώο, Σελί Αμιρά: ένα μουσικό οδοιπορικό στους μαρτυρικούς τόπους της Ρωμιοσύνης με τη Νατάσα Παπαδοπούλου, τον Δημήτρη Καρβέλη και τον Γιώργο Σφεντουράκη.
Κυριακή 14.9, 10 πμ, Πανδημοτικό Ηρώο, Σελί Αμιρά: Επίσημη τελετή Μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το μαύρο Σεπτέμβρη του 1943.

·         Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

·         Επιμνημόσυνη δέηση, υπό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέα.

·         Ομιλία από τη φιλόλογο Μαρία Τσουρακάκη.
Δευτέρα 15.9, 8.00 μμ, Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ», Ηράκλειο:

Προβολή της ταινίας «Η Βιάννος στις φλόγες» του Νίκου Ψιλάκη και συζήτηση για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Ομιλητές: Αριστέα Πλεύρη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και Νίκος Ψιλάκης, δημοσιογράφος – ιστορικός ερευνητής.

 

Η ΒΙΑΝΝΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

ΚΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

 

Ο Δήμαρχος Βιάννου

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου
Παύλος Μπαριτάκης

 

Αριστομένης Αρ. Συγγελάκης

 

 

Κατεβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ κάνοντας κλίκ εδω

Κατεβάστε την αφίσα εδώ

Τελευταία ανανέωση ( 13.09.14 )

 

Print Friendly, PDF & Email