Η Συντονιστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που εξελέγη από το 10ο Συνέδριο (το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18.12.2016) συνεδρίασε για πρώτη φορά την Πέμπτη 29.12.2016. Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις απουσίες λόγω εορτών, στη συνεδρίαση μετείχε πλέον του 60% των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, περιλαμβανομένων μελών από πολύ μακρινούς τόπους διαμονής (Κρήτη, Βόρειο Ελλάδα, Νότιο Πελοπόννησο κ.α.).

Στην έναρξη της συνεδρίασης, μετά από πρόταση του Μανώλη Γλέζου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Θεανώς Αργυροπούλου, ιδρυτικού στελέχους της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο Φοίνιξ» (1946) και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (1996).

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Μανώλης Γλέζος ανοίγοντας τη συνεδρίαση έθεσε το πολιτικό πλαίσιο και τους βασικούς άξονες δράσης και εισηγήθηκε τον καταμερισμό ρόλων κι εργασιών. Στη συνέχεια η Συντονιστική Επιτροπή, κατόπιν ανταλλαγής απόψεων των μελών της, με ομόφωνη απόφασή της και σε ενωτικό κλίμα εξέλεξε Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής και προχώρησε στον βασικό καταμερισμό αρμοδιοτήτων.

Παράλληλα θεσπίστηκε Συμβουλευτικό Όργανο (Γερουσία) στο οποίο θα συμμετέχουν οι: Μανώλης Γλέζος, Στέφανος Ληναίος, Βασίλης Πριόβολος (καπετάν Ερμής), Χαράλαμπος Ρούπας.

Αποφασίστηκε επίσης η ίδρυση γραφείων: Νομικών Θεμάτων, Οργανωτικού, Τύπου, Πολιτιστικών Ζητημάτων & Εκδηλώσεων κ.α., η στελέχωση των οποίων θα γίνει στο προσεχές διάστημα, αφού ληφθούν υπόψη οι δυνατότητες και οι προτιμήσεις των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής για την κάλυψη των αναγκών στους επιμέρους τομείς δράσης.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι παραμένουμε ανυποχώρητοι στον αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση, Δικαιοσύνη και Επανόρθωση έως την δικαίωσή μας.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

Print Friendly, PDF & Email