06.02.12
Αξιολόγηση της απόφασης της Χάγης – ανάληψη πρωτοβουλιών

ΕΘΝΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χάγης,είταν αναμενόμενη. Άλλωστε είχε προηγηθεί το Ελληνικό Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, το οποίο με την υπ.αρ.6/2002 απόφασή του, έκρινε ότι : 1)η Γερμανία έχει το δικαίωμα της ετεροδικίας, άρα δεν ενάγεται στα ελληνικά δικαστήρια και 2)ότι τα θύματα της ναζιστικής κατοχής  δεν έχουν δικαίωμα ατομικής αγωγής,αλλά οι αποζημιώσεις τους είναι θέμα διακρατικών διαπραγματεύσεων.

Τέτοιες διαπραγματεύσεις όμως δεν έγιναν ποτέ μέχρι σήμερα, παρά τις  πολλαπλές,  οχλήσεις μας.
Έστω και τώρα, έπειτα από αυτή την ιστορικά αβάσιμη απόφαση,ήρθε η ώρα η Ελληνική  Πολιτεία να πράξει το καθήκον της. Τόσα χρόνια τώρα όχι μόνο δεν το έκανε , όχι μόνο δεν άκουσε τον πόνο των 89 μαρτυρικών,κατεστραμμένων  πόλεων και χωριών (ολοκαυτωμάτων) αλλά,σε πολλές περιπτώσεις, δυσκόλεψε και  τους αγώνες μας.
Έπειτα από όλα αυτά, το Εθνικό Συμβούλιο, συγκαλεί εκτάκτως τη Συντονιστική Επιτροπή του, την Πέμπτη,9 Φεβρουαρίου,στις 6.30 το απόγευμα, στο Θέατρο ΑΛΦΑ. Για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω ενέργειες που θα αποσκοπούν στην απαίτηση ανάληψης  επίσημων πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση και όλα τα Κόμματα, παράλληλα με τις δυναμικές κινητοποιήσεις ολόκληρου  του Ελληνικού Λαού.
Με ένα και μοναδικό σύνθημα= ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ..ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ..
Αθήνα 4.2.127
Για το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  , Ο Πρόεδρος ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ,
 Ο Γενικός Γραμματέας  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ,
Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής  ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΛΗΝΑΙΟΣ
Τελευταία ανανέωση ( 06.02.12 )

 

Print Friendly, PDF & Email