Τις μέρες αυτές ο ελληνισμός τιμά το έπος της Αλβανίας και την μεγαλειώδη Εθνική μας Αντίσταση απέναντι στον φασιστικό Άξονα, που υποχρέωσε τους Συμμάχους μας να αναφωνήσουν το περίφημο «Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Τιμούμε τη συγκλονιστική Θυσία της Ελλάδας, που πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος για την ηρωική και ανυπότακτη στάση της, υποχρεώνοντας τον Walter Funk, Υπουργό Οικονομικών της ναζιστικής Γερμανίας, να ομολογήσει ότι «η Ελλάδα δέχτηκε τις συνέπειες του πολέμου, όπως ίσως καμία άλλη χώρα της Ευρώπης!».

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών μας στη διάρκεια της Κατοχής. Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να διεκδικήσουμε σθεναρά και ανυποχώρητα τις γερμανικές οφειλές.

Κι όμως, κάποιοι, λίγες μέρες μετά την εθνική επέτειο, ετοιμάζονται να υποδεχθούν στην ηρωική Μεγαλόνησο, την περιβόητη «Ελληνογερμανική Συνέλευση», έναν δούρειο ίππο της γερμανικής αποικιοκρατικής πολιτικής στην Ελλάδα. Κάνουμε σε όλους σαφές ότι οι εξοργιστικές αυτές μεθοδεύσεις του βαθέος γερμανικού κράτους, που στοχεύουν στην υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και την περαιτέρω λεηλασία της χώρας μας, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Print Friendly, PDF & Email