Γράφουν οι συναγωνιστές Δημήτρης Βλαχοπάνος και ο ΗΛΙΑΣ ΛΑΜΠΡΗΣ
από το μαρτυρικό Κομμένο της Άρτας (317 σφαγιασθέντες στις 16.8.1943).
 
Ο Μανώλης Γλέζος ενσάρκωνε τον αγώνα των Ελλήνων για τη δημοκρατία, την ελευθερία, τον ανθρωπισμό και την αξιοπρέπεια. Αταλάντευτος στις ιδέες του και προσηλωμένος στον ιερό σκοπό της ελεύθερης και ανεξάρτητης πατρίδας, έταξε τη ζωή του στην αδιάκοπη μάχη για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης και άνοιξε το δρόμο για τη δυναμική διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Δύσκολος δρόμος και σκληρός.
 
Στο προσκλητήριό του δηλώσαμε παρόντες και αναλάβαμε το μερίδιό μας σ’ αυτή την ασίγαστη πάλη για τη δικαίωση της θυσίας των Ελλήνων, για τη δικαίωση της θυσίας του Κομμένου.
 
Είναι μεγάλη η τιμή μας που ο Μανώλης Γλέζος επισκέφτηκε ως προσκυνητής και ομιλητής το Κομμένο, τον Αύγουστο του 2007, και δήλωσε με την παρουσία του και μόνο πως δεν πήγε χαμένο το αίμα των 317 του Κομμένου. Είναι μεγάλη η τιμή μας που συμμετέχουμε στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και εκπροσωπούμε το Κομμένο, προσφέροντας το ελάχιστο που μπορούμε για την επικράτηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Είναι μεγάλη η τιμή μας που σφίξαμε το χέρι του Μανώλη Γλέζου και νιώσαμε τη ζεστασιά και την απλότητα της ψυχής ενός ζωντανού ήρωα. Θα παραμένει πάντα στο μετερίζι των αγώνων, αθάνατος, νεανικός, σφριγηλός και ανυποχώρητος.
 
Ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ) θα αναλάβει σύντομα πρωτοβουλίες για να τιμηθεί ο ήρωας στα ματωμένα χώματα του Κομμένου.
 
Δημήτρης Βλαχοπάνος και Ηλίας Λάμπρης, μέλη της συντονιστικής επιτροπής του ΕΣΔΟΓΕ
Print Friendly, PDF & Email