Ομιλία του Χαρίλαου Ερμείδη 
Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,
εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή.
Τηλ. επικ. 6946.17.58.53
e-mail: xarilaosermeidis@gmail.com
website: https://www.facebook.com/Ένωση-Θυμάτων-Καλαβρυτινού-Ολοκαυτώματος

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ – ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ

 

Καλάβρυτα 09 Μαΐου 2020
Enosh0675

 

Αγαπητοί μου.

Ονομάζομαι Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης                   

Θεωρώ τιμή μου που είμαι μαζί σας απόψε σε αυτή την ΠΡΩΤΗ διαδικτυακή συζήτηση.

Καλησπέρα και σε όσους μας παρακολουθούν.

Είμαι ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,  εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα ΤΙΜΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ  ΝΙΚΗ  ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ.

Έχω την τιμή και την ιερή υποχρέωση να εκπροσωπώ, σε αυτή την διαδικτυακή συζήτηση, τους άνανδρα, άδικα και αναίτια εκτελεσθέντες και σφαγιασθέντες προγόνους μας.

Οι  απόγονοί τους σε όλη την Ελλάδα, αμέσως μετά τον πόλεμο, επί 75 ολόκληρα χρόνια ζητάνε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

Τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, το Κομμένο, η Βιάννος, η Δαμάστα, η Παραμυθιά, ο Χορτιάτης, η Μουσιωτίτσα, η Προσοτσάνη, η Λυγκιάδες, το Μεσόβουνο, τα Κερδύλλια, τα Ανώγεια, η Υπάτη και τόσες μα τόσες άλλες χωριά και πόλεις, που για να τις διαβάσω και μόνο θέλει πάρα πολύ χρόνο, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.

Υπάρχουν Εκατό σαράντα (140) Μαρτυρικές κοινότητες καταγεγραμμένες σε Εξήντα (60)  Μαρτυρικούς Δήμους έως αυτή τη στιγμή στο Δίκτυο Μαρτυρικών πόλεων και Χωριών της Ελλάδας.

Η Ελλάδα, είναι ΟΛΗ ένα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ είχε πει ο Μανώλης Γλέζος.

Ο αγώνας μας ξεκίνησε ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ και δεν έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα.

 

ΤΙ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Θέλω να σταματήσετε τον χρόνο και να προσπαθήσετε να μεταφερθείτε νοητά σ’ εκείνες τις εποχές.

Τους  φιλήσυχους Έλληνες στα χωριά τους, κοιτώντας πως θα αναθρέψουν τις οικογένειές τους, πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους, πως θα καλυτερέψουν τη ζωή τους,  και από την άλλη μεριά τα γερμανικά κτήνη, τους απόγονους των Ούννων που χωρίς να τους πειράξει κανείς, ήρθαν από την άλλη άκρη της ονομαζόμενης πολιτισμένης Ευρώπης να κάψουν, να σκοτώσουν, να βιάσουν, να αφανίσουν ότι κινείται. Και όλα αυτά γιατί; Για να εφαρμόσουν τις βλέψεις και τα σχέδια παρανοϊκών  και άρρωστων μυαλών. Έως και παιδιά αμούστακα, δολοφόνους  έστειλαν, από την άλλη άκρη της Ευρώπης στη χώρα μας να κάνουν τι;;;;;;;

Και μετά από όλα αυτά σκεφθείτε τα καμένα χωριά, τα κατεστραμμένα σπίτια, το ξεκλήρισμα των φιλήσυχων οικογενειών.

Ένας και δυο και πέντε και δέκα άτομα από κάθε οικογένεια να έχουν εκτελεσθεί χωρίς αιτία.

Έπειτα από αυτό το μακελειό, σε κάθε περιοχή σκεφτείτε τις μανάδες που έμειναν μόνες, με τις κόρες τους και τα μικρά παιδιά  να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή, γιατί τα ανθρωπόμορφα γερμανικά κτήνη, δεν άφησαν τίποτα όρθιο μέσα στο κρύο και την παγωνιά των χρόνων που πέρασαν, να προσπαθήσουν με ελάχιστη βοήθεια να στήσουν πάλι το σπιτικό τους και να θρέψουν τα ορφανεμένα παιδιά τους.

Έρχονται τώρα οι νέοι γερμανοί και ενώ έπρεπε να γονατίζουν μπαίνοντας στην Ελλάδα και να σκύβουν όταν κοιτάζουν προς εμάς τους απογόνους των εκτελεσθέντων, έρχονται και μας κουνάνε το δάκτυλο και απαιτούν, γιατί όπως είπαν οι ίδιοι, ο ίδιος ο αρχηγός τους:

“Σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους”.

 

ΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Μετά το ιστορικό ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων στις 17 Απριλίου 2019, την επίδοση της ρηματικής διακοίνωσης από της Ελληνική κυβέρνηση στην Γερμανική κυβέρνηση στις 4 Ιουνίου 2019 και την αρνητική απάντηση της γερμανικής κυβέρνηση στις 18 Οκτωβρίου 2019 και αφού τα εγκλήματα πολέμου ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ και οι Γερμανικές αποζημιώσεις και οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ΝΟΜΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΣ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΔΙΩΞΙΜΕΣ

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Από την Ελληνική κυβέρνηση,  την Βουλή των Ελλήνων και κάθε αρμόδιο,  να κάνουν το αυτονόητο..

Να πραγματοποιήσουν τις αποφάσεις που οι ίδιοι πήραν.

Το θέμα μας είναι πρώτιστα ηθικό αλλά και πολιτικό και  νομικό.      Δηλαδή:

  1. Να συστήσουν μόνιμη διακομματική επιτροπή αποτελούμενη από βουλευτές, ιστορικούς, νομικούς, μέλη των Ενώσεων Θυμάτων και του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και όποιους άλλους κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσουν,
  2. Να καταργήσουν το δικαστικό ένσημο στις αγωγές αποζημίωσης των Θυμάτων,
  3. Να καταργήσουν το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που απαγορεύει την αναγκαστική εκτέλεση κατά αλλοδαπού Δημοσίου χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης
  4. Να στηρίξουν και να ενισχύσουν την συνεργασία των Ενώσεων Θυμάτων με το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών της Ελλάδας στον αγώνα τους για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και να τους βοηθήσουν στην πλήρη καταγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων για τους απογόνους των εκτελεσθέντων, στοιχεία που υπάρχουν στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας,
  5. Να ανασυστήσουν το γραφείο εγκληματιών πολέμου,
  6. Να απαντήσουν στην αρνητική απάντηση της Γερμανικής Κυβέρνησης και να απαιτήσουν όσο πιο άμεσα μπορούν τις γερμανικές αποζημιώσεις για τους απογόνους των εκτελεσθέντων και τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
  7. Το Ελληνικό κράτος και οι αντιφασίστες Έλληνες, να μην συμμετέχουν στις Ελληνογερμανικές συνελεύσεις, το Γερμανικό ταμείο και το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα νεολαίας.

Πρέπει να σταματήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτή η κοροϊδία απέναντι στους απογόνους των εκτελεσθέντων.

 

Με όλη μου την εκτίμηση.
Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης

Print Friendly, PDF & Email