80η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΡΜΑΧΤ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ & ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα 80 χρόνων από την κατάληψη-κατοχή της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα, αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) επέδωσε στο γερμανικό προξενείο Θεσσαλονίκης – η κ. Πρόξενος απουσίαζε – την από 17/4/2019 απόφαση της ολομέλειας της Βουλής για την απόδοση των γερμανικών κατοχικών οφειλών, καθώς και την ανακοίνωση του ΕΣΔΟΓΕ για την επέτειο της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα.
Το ΕΣΔΟΓΕ στην ανακοίνωσή του καλεί τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί για την προάσπιση της ιστορικής μνήμης και της εθνικής μας αξιοπρέπειας και για την ανάδειξη της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών ως κορυφαίου εθνικού ζητήματος, σε πείσμα όσων με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το υπονομεύουν.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, τιμώντας τη μνήμη όσων αντιστάθηκαν και απελευθέρωσαν την πόλη από τη βάρβαρη ναζιστική κατοχή.
Από: Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Στέφανος Καργάκης
Print Friendly, PDF & Email