ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Π.Ο.Α.Ε.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 12-12-2022

Καλάβρυτα 13 Δεκεμβρίου 1943

Η σφαγή των Καλαβρύτων είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του Ναζισμού κατά της ανθρωπότητας. Δεν μιλάμε απλά για ένα Ολοκαύτωμα, μιλάμε για μαζικές δολοφονίες αθώων, αμάχων, βρεφών, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Είναι το ειδεχθέστερο των εγκλημάτων, γι’ αυτό είναι το μεγαλύτερο κακούργημα που δεν παραγράφεται ποτέ ανά τους αιώνες. Η αγριότητα του ναζισμού σε όλη της την απεχθή έκφραση, από τους Γερμανούς, έναν Ευρωπαϊκό Λαό τον εικοστό αιώνα.

Αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα των ναζί στη χώρα μας, είναι εγκλήματα πολέμου για τα οποία η Γερμανία πρέπει επιτέλους να καταβάλλει το τίμημα που της αναλογεί.

Πρέπει άμεσα να καταβληθούν στη χώρα μας, και στο λαό μας, που υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζιστές, κατά τη διάρκεια της τριπλής φασιστικής κατοχής της πατρίδας μας, οι αναλογούσες πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, ως ελάχιστη αναγνώριση και ως φόρος τιμής στα θύματα της χιτλερικής πολεμικής μηχανής.

Γιατί επιτέλους πρέπει τα εγκλήματα πολέμου, και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας να τιμωρούνται παραδειγματικά, και να μην επαναλαμβάνονται από αυταρχικούς ηγέτες οπαδούς του αναθεωρητισμού, όπως συμβαίνει και στις μέρες μας.

Οι ψυχές των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας ζητούν εδώ και τώρα δικαίωση.

Τιμάμε την Εθνική μας Αντίσταση και τους αγώνες για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

Ο αγώνας μας για αποζημίωση και δικαιοσύνη συνεχίζεται μέχρι την τελική μας δικαίωση.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Α.Ε.Α.

 

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Οικονόμου

Ο Γεν. Γραμματέας

Βαγγέλης Πριόβολος

Print Friendly, PDF & Email