Με αφορμή τα 80 χρόνια από τον απελευθέρωση της Ελλάδας από την Γερμανική Κατοχή, το Εθνικό Συμβούλιο για την Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), και η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών (ΕΕΛ) συνδιοργανώνουν παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Αντίσταση- Ολοκαυτώματα – Λογοτεχνία» (έκδοση του ΕΣΔΟΓΕ και του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, ώρα 7 μμ. στην ιστορική αίθουσα της Μ. Αβέρωφ, Γεωργίου Γενναδίου 8 και Ακαδημίας (είσοδος από Γ. Γενναδίου).

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λάκη Σάντα, που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη το βράδυ της 30ης προς την 31η Μαΐου 1941. Την 30η Απριλίου 2024 συμπληρώνονται 13 χρόνια από το θάνατο του Λάκη Σάντα.

Πρόγραμμα της εκδήλωσης

  • Χαιρετισμός εκ μέρους της ΕΕΛ Κώστας Καρούσος, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
  • Χαιρετισμός εκ μέρους του ΕΣΔΟΓΕ: Αλεξάνδρα Σάντα, μέλος της Γραμματείας του ΕΣΔΟΓΕ

Παρέμβαση:

Γεωργία Σάντα, μέλος της Σ.Ε. του ΕΣΔΟΓΕ: «Η κληρονομιά του Λάκη Σάντα».

Εισηγήσεις::

  • Πέπη Ρηγοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ
  • Έρη Σταυροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια ΕΚΠΑ
  • Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α., Συγγραμματέας του ΕΣΔΟΓΕ

Την εκδήλωση συντονίζουν οι:

Ελένη Καρασαββίδου, ΠΤΔΕ Παν/μίου Ιωαννίνων, μέλος του ΕΣΔΟΓΕ και Αριστομένης Συγγελάκης, διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Συγγραμματέας του ΕΣΔΟΓΕ.

Η εκδήλωση επενδύεται μουσικά με αντιστασιακά τραγούδια και έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Συμμετέχουν οι Αρετή Κοκκίνου και Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα.

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Print Friendly, PDF & Email