Οι γερμανικές οφειλές, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είναι άρρηκτα δεμένο με τη συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) απέναντι στα ζητήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας και ειδικότερα αυτής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν μιλάμε για το ζήτημα, λοιπόν, αυτό, κάτι το οποίο δεν θα πρέπει ποτέ να μας διαφεύγει από το πλάνο είναι ότι τόσο το πρόβλημα των γερμανικών οφειλών (γενικά) όσο και η διαχρονικά προκλητική στάση των γερμανικών κυβερνήσεων επ’ αυτού (ειδικότερα), βρίσκονται σε απόλυτη αλληλεξάρτηση με τη πολιτική, συνολικά,  της ΕΕ, αλλά και ιδιαίτερα με την πολιτική της απέναντι στα ιστορικά θέματα.

Έχει άμεση σχέση με την απαράδεκτη αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την ΕΕ και τη διαχρονική στήριξη αυτής της πολιτικής από όλες ανεξαιρέτως τις ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Πατάει πάνω στην προκλητική απόφαση της τότε ΕΟΚ (που ισχύει μέχρι σήμερα) της μετονομασίας της 9ης Μάη από Ημέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε «Ημέρα της Ευρώπης».

Είναι άρρηκτα δεμένη με τη λογική του Αντικομμουνιστικού Μνημονίου, που εγκρίθηκε το 2006 από το Συμβούλιο της Ευρώπης, και εξισώνει τον κομμουνισμό με το Ναζισμό, αλλά και με τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ, του 2019, όπου εξισώνεται η ΕΣΣΔ και ο ηρωικός Κόκκινος Στρατός με ό,τι πιο απάνθρωπο και σκοταδιστικό έχει ξεβράσει το καπιταλιστικό σύστημα, τον 20ο αιώνα, το Φασισμό-Ναζισμό.

Η διαχρονική άρνηση των γερμανικών κυβερνήσεων να αναγνωρίσει το -ηθικό και χρηματικό- χρέος της προς τον ελληνικό λαό αποτελεί ένα ακόμα πετραδάκι στο αντιλαϊκό ψηφιδωτό της ΕΕ.Αυτός ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός είναι που ενορχηστρώνει και στηρίζει την αντικομμουνιστική εκστρατεία στις βαλτικές και ανατολικές χώρες, στηρίζει άμεσα τη νεοναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας και σκορπάει εκατοντάδες εκατομμύρια σε δήθεν «επιστημονικά προγράμματα» (καί στη χώρα μας) με σκοπό την αντιστροφή της ιστορικής πραγματικότητας, την αθώωση των ναζιστικών εγκλημάτων, αλλά και την αγιοποίηση των Ταγμάτων Ασφαλείας και των υπολοίπων συνεργατών των κατακτητών κατά τη διάρκεια της τριπλής ναζιστικής-φασιστικής κατοχής (1941-1944)˙ «προγράμματα» απευθείας χρηματοδοτούμενα από τα όργανα της ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τη γερμανική, την αμερικάνικη πρεσβεία, κ.ο.κ.

Βασικό καθήκον όλων μας είναι να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, να γίνουν κτήμα του ελληνικού λαού -και ιδίως της νεολαίας- τα μηνύματα και οι αγώνες της μεγαλειώδους ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, κόντρα σε κάθε είδους καλέσματα υποταγής στη ζοφερή για τους λαούς πραγματικότητα της ΕΕ, αλλά και ενάντια σε πολιτικούς τσαρλατανισμούς πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες, από τη μια, τάχα τιμούνε την 9η Μάη (πρωτοσέλιδο «Αυγής», στις 9 Μάη 2020), ενώ από την άλλη στηρίζουν με χέρια και με πόδια τις επιταγές της ΕΕ και υπογράφουν «Διακηρύξεις» (αγκαλιά με νεοφασίστες τύπου Όρμπαν) ενάντια στο λεγόμενο «Σιδηρούν Παραπέτασμα», όπως έγινε πριν ένα χρόνο (9 Μάη 2019) από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

Οι αγώνες των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-Εθνικής Αλληλεγγύης (ΕΑ) κ.ά. πρέπει να παραμείνουν ζωντανοί -ακόμα περισσότερο για τη νέα γενιά. Να συνεχίσουν, πεισματικά, να αποτελούν ένα φάρο που θα φωτίζει τα σκοτάδια και τη μιζέρια που μας επιβάλλουν η ΕΕ και οι εν Ελλάδι θιασώτες της, παράδειγμα και οδηγό στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για αποδέσμευση από την ΕΕ, για αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή, με δικαιώματα στη μόρφωση, την υγεία και τη δουλειά.

 

Print Friendly, PDF & Email