Την Τετάρτη, 22 Οκτώβρη, έρχεται στην Αθήνα μια ομάδα νέων Γερμανών αντιφασιστών με επικεφαλής τη βουλευτίνα της Αριστεράς κ.Γκέσιν Λέτς.

Θα παραμείνουν στην Ελλάδα μια εβδομάδα και θα επισκεφθούν τις μαρτυρικές πόλεις Δίστομο και Καλάβρυτα. Ταυτόχρονα θα συναντηθούν με τις τοπικές αρχές στην Καισαριανή και την Κοκκινιά,θα δώσουν συνέντευξη τύπου και θα συζητήσουν με εκπροσώπους Κομμάτων, Αντιστασιακών οργανώσεων και απλούς πολίτες, για το μεγάλο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων.

Καλούμε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τις γερμανικές οφειλές αλλά και όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται γιαυτό το μεγάλο εθνικό θέμα, να είναι μαζί μας στην άφιξη των Γερμανών αντιφασιστών την Τετάρτη, 22/10, στις 20.30 στο αεροδρόμιο αλλά και στις άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Αθήνα 18.10.08

Για το Εθνικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος

και ο Γεν.Γραμματέας Ευάγγελος Μαχαίρας

 

ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

 

Σχετικά κείμενα:

Δήλωση της βουλευτού Δρ. Gesine Letzsch,μέλους του Γερμ. Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

 

Δήλωση της βουλευτού Δρ. Gesine Letzsch

 

Ο αγώνας ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και την εχθρότητα απέναντι στους ξένους είναι ένα από τα κύρια θέματα της δικής μου πολιτικής δραστηριότητας και του δικού μου κόμματος της Αριστεράς.
Για τον λόγο αυτό πριν από πέντε έτη προκήρυξα έναν αντιφασιστικό διαγωνισμό σ’ όλη τη Γερμανία, με σκοπό να ενθαρρύνω νέους ανθρώπους να προβάλλουν ενεργή και αποτελεσματική αντίσταση εναντίον νεοφασιστικών δραστηριοτήτων και να εκφράσω τον έπαινο για την έως τώρα ενασχόληση με τον θέμα αυτό.
Όσοι από τους νέους κερδίσουν στον διαγωνισμό, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, ταξιδεύουν στην Ευρώπη σε μέρη, όπου έχει διεξαχθεί αντιφασιστικός αγώνας, για να γνωρίσουν άμεσα, πως άνθρωποι στο παρελθόν έχουν αποδυθεί με θάρρος και αλληλεγγύη και με θυσία της ζωής τους στον αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.
Το φρόνημά τους οφείλει για μας να είναι πρότυπο για τη δική μας αποφασιστική, δυναμική και συλλογική παρέμβαση στην Ευρώπη ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και την εχθρότητα απέναντι στους ξένους. Στην προσπάθεια αυτή οφείλουν οι νέοι να μάθουν από πρώτο χέρι ιστορία από ανθρώπους που τα έχουν βιώσει στον τόπο των συμβάντων.
Πρόκειται για μένα για μία εμπειρία από το παρελθόν για την σημερινή μας αποφασιστική παρέμβαση ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό, που αναβιώνει στις μέρες μας.
Με αφορμή την πρόσκληση και την αποφασιστική υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα επισκεπτόμαστε αυτή τη χρονιά την Ελλάδα.
Μία χώρα που για την οικουμένη αποτελεί τη μήτρα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και στην οποία γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα διέπραξαν κατά την διάρκεια της Κατοχής στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανείπωτες θηριώδεις πράξεις ενάντια στον Λαό.
Τα Καλάβρυτα και το Δίστομο, όπως και η Νίκαια και Καισαριανή, τα οποία θα επισκεφθούμε, είναι αντιπροσωπευτικά για τους πολλούς τόπους στην Ελλάδα, όπου έλαβαν χώρα σφαγές, εκτελέσεις και βασανισμοί.
Θέλουμε με τον τρόπο αυτό να σηματοδοτήσουμε την συμφιλίωση ανάμεσα σε νέους Γερμανούς και Έλληνες.
Γνωρίζουμε τι απερίγραπτο πόνο προξένησαν Γερμανοί Φασίστες στον άμαχο πληθυσμό και αγωνιζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια για την οικονομική αποζημίωση των θυμάτων, παρ’ όλο που έχουμε συνείδηση ότι μια τέτοια ενέργεια μας δεν ελαττώνει ούτε στο ελάχιστο τον πόνο ή την ενοχή.
Αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα, ώστε να μην ξεκινήσει ποτέ πια ούτε πόλεμος ούτε φασισμός από γερμανικό έδαφος.

*******************************************
Από το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
—– 210.6741599, 6713526 ———

 

Print Friendly, PDF & Email