Σαράντος Θεοδωρόπουλος

Σήμερα 6 Απριλίου 2022 συμπληρώνονται 81 έτη από την εισβολή των Γερμανικών Ναζιστικών Στρατευμάτων στην Ελλάδα το 1941. Μια απρόκλητη επιθετική πράξη της Ναζιστικής Γερμανίας που κατέληξε σε μία σκλαβιά 36 μηνών. Μια κατοχή που κατέστρεψε ό,τι είχε δημιουργηθεί στη χώρα από το 1821 και μετά.
Σφαγές , πλιάτσικο, καταστροφή υποδομών , γενοκτονία δια της ασιτίας και αναρίθμητες αποτρόπαιες πράξεις θηριωδίας εξαπολύθηκαν κατά του ηρωικού Ελληνικού Λαού.

Η Γερμανία δεν πλήρωσε ποτέ. Το κίνημα της διεκδίκησης των δίκαιων αξιώσεων της Πατρίδας δυνάμωσε πολύ, ως κοινωνικός χώρος, και με την προσδοκία της πολιτικής αλλαγής το 2015.

Δυστυχώς, η ανάσχεση της πορείας αυτής με την στροφή του Σεπτέμβρη του 2015 ανέκοψε αυτή την προσπάθεια που δημιούργησε ευρύτατες ενιαιομετωπικές πολιτικές και κοινωνικές συγκλίσεις.

Σήμερα έχουμε μία παύση σε αυτό το θέμα τελείως αδικαιολόγητη και ανιστόρητη που υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει καταστροφική.
Παράλληλα, συνεχίζουν να δρουν ενάντια στην Ιστορική μνήμη τα όργανα της Γερμανικής Προπαγάνδας ( Ταμείο για το Μέλλον, Συνέλευση Ελληνογερμανικών Εταιρειών, το Ίδρυμα Νεολαίας κ.λπ.).

Το κίνημα δεν παραδίδεται , μένει όρθιο παρά τις αντιξοότητες και συνεχίζει , οικοδομώντας και ένα κοινωνικό χώρο από τον οποίο προκύπτουν και πολλά συμπεράσματα για τον τρόπο της ανάταξης της σημερινής ζοφερής πραγματικότητας.
Σήμερα, όμως, έχουμε δύο όπλα. Ένα πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που μπορεί να δώσει ένα προσανατολισμό από πλευράς Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου και ένα πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που επικαιροποιεί, τις ανέκαθεν τεκμηριωμένες, αξιώσεις μας αλλά και το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων του Απριλίου 2019.

Πάντα υπάρχει το πρωτογενές υλικό που θα μπορούσε να αποτελέσει τη Λευκή Βίβλο της Διεκδίκησης, όπως ο παραστατικός χάρτης με τα κατεστραμμένα χωριά και πόλεις που θυμίζουν ένα μέρος της καταστροφής.

Η Κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο και να συνεχίσει να πιέζει τη Γερμανία να εξοφλήσει όλες τις επανορθωτικές υποχρεώσεις της.

Η Γερμανία εξήγγειλε ένα πρόγραμμα επανεξοπλισμου της ύψους 100 δις ευρώ.
Μήπως να πληρώσει πρώτα αυτά που οφείλει;

 

Πηγή: https://www.facebook.com/sarantos.theodoropoulos/posts/10159668156703965

Print Friendly, PDF & Email