ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Π.Ο.Α.Ε.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 15112022

O ξεσηκωμός της Ελληνικής Νεολαίας τον Νοέμβριο του 1973 με αποκορύφωμα την Εξέγερση και την Κατάληψη του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, ήταν η κορύφωση των αγώνων του Ελληνικού Λαού ενάντια στο τυραννικό καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών που επιβλήθηκε τον Απρίλιο του 1967.

Η αντίσταση του Ελληνικού Λαού στη φασιστική Χούντα φανερώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη συνέχεια των αγωνιστικών παραδόσεων του Λαού και της Νεολαίας από την Εθνική μας Αντίσταση στην Αντίσταση κατά της Δικτατορίας.

Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι στο Πολυτεχνείο έγιναν η σημαία των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Φοιτητών και των Ελεύθερων Αγωνιζόμενων Ελλήνων με κυρίαρχα συνθήματα το «ΨωμίΠαιδείαΕλευθερία», «Κάτω η Λαομίσητη Χούντα» και πάνω απ’ όλα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» με κοινωνική προκοπή.

Το Πολυτεχνείο είναι ο Φάρος που μας δείχνει και σήμερα ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους που απειλούν τη Δημοκρατία από την άνοδο της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το λαϊκισμό, ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Ακόμα στις σημερινές συνθήκες πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και να δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στην ανεργία των νέων στη παραπληροφόρηση και τις θεσμικές εκτροπές (παρακολουθήσεις) που απειλούν τη δημοκρατία μας και καταδυναστεύουν τη νέα γενιά.

Για μια ακόμα φορά το σύνθημα «ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» είναι επίκαιρο και μας δείχνει το δρόμο του αγώνα για ειρήνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική απελευθέρωση.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

(Υ.Γ.  Η Π.Ο.Α.Ε.Α. με αντιπροσωπεία της καταθέτει στεφάνη στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου την Τετάρτη16102022 ώρα 10:30)
Για
την Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Π.Ο.Α.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος

 

Χρήστος Οικονόμου

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Βαγγέλης Πριόβολος

Print Friendly, PDF & Email