Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις τελικά συγκροτήθηκε η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας  σοσιαλδημοκρατών, πρασίνων και φιλελευθέρων στη Γερμανία με καγκελάριο τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς.

Μάλιστα η νέα τρικομματική γερμανική κυβέρνηση  «άναψε κόκκινο φανάρι» στην καταβολή των  Γερμανικών Αποζημιώσεων καθώς η  σχετική προγραμματική συμφωνία  των κυβερνητικών εταίρων εκτάσεως 177 σελίδων απλά αναφέρεται στην αναγκαιότητα για «κοινή επεξεργασία» του ιστορικού παρελθόντος». Έτσι «από τη διατύπωση δεν προκύπτει ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση διατίθεται να διαπραγματευθεί αποζημιώσεις και επανορθώσεις, διευκρινίζει το δημοσίευμα» (της DW) «που υποστηρίζει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί»  ( www.iefimerida.gr 24/11/2021).

Και επ΄ αυτού δεν πρέπει να έχει κανείς αυταπάτες καθώς ο νέος  καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε Ερώτηση που του έθεσα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 12 Ιουλίου 2018 για το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεών πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα αρνούμενος να απαντήσει (https://youtu.be/6z0Ici1eMWU και www.onlarissa.gr 12/7/2018).

Βέβαια η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται μιας και σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθεροι ήταν πάντοτε κάθετα αντίθετοι στο ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων ενώ οι πράσινοι είχαν ταχθεί μόνο υπέρ της επιστροφής του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου, θέσεις οι οποίες επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά στη Γερμανική Βουλή ήδη από τον Μάρτιο του 2021 .

Επιπλέον ο ίδιος  ο Όλαφ Σολτς ως Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ήταν πάντοτε αντίθετος σε όποια σκέψη καταβολής των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Και όλα αυτά βέβαια καθώς πλησιάζουν οι ημέρες για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων της σφαγής των συμπατριωτών μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

 

Print Friendly, PDF & Email