ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Α.Ε.Α.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 13-12-2021

78 χρόνια έχουν περάσει από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα του ναζισμού σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ναζιστική θηριωδία σε όλο της το αποκρουστικό μεγαλείο με την εκτέλεση εκατοντάδων αμάχων, σχεδόν όλου του άρρενος πληθυσμού των Καλαβρύτων, τη στιγμή που ήταν έτοιμοι σε επόμενο στάδιο να κάψουν και τις γυναίκες της πόλης που τις κρατούσαν κλεισμένες στο σχολείο των Καλαβρύτων.

Ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου κατά της ανθρωπότητας με τη δολοφονία αθώων αμάχων από τον τακτικό γερμανικό στρατό της Βέρμαχτ, ένα έγκλημα του ναζισμού που δεν παραγράφεται από κανένα νόμο και που μένει χαραγμένο βαθιά στις ψυχές μας και στη συνείδηση όλου του Ελληνικού Λαού.

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, ημέρα Δευτέρα (που συμπίπτει με την φετινή μαύρη επέτειο) είναι η τρανή απόδειξη των εγκλημάτων πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας ενάντια στον Ελληνικό Λαό και η 13η Δεκεμβρίου του 1943 δεν πρέπει να είναι ΜΟΝΟ μια μαύρη επέτειος και μέρα συλλογικής μνήμης, αλλά να μας υπενθυμίζει ότι σύσσωμοι οι Έλληνες με ενότητα και αγώνα, λαός και πολιτική ηγεσία, να εντείνουμε τις προσπάθειες για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής 1941-44.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί σε όλα τα επίπεδα και με ενωμένες όλες τις δυνάμεις του Έθνους – σε πολιτικό επίπεδο, σε διπλωματικό επίπεδο, σε νομικό επίπεδο, σε όλους τους διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς, ασταμάτητα και με προσήλωση, ώστε επιτέλους να δικαιωθούν και να αναπαυθούν οι ψυχές των προγόνων μας. Να δικαιωθούν οι πατεράδες μας και ο Ελληνικός λαός που αντιστάθηκαν στο φασίστα κατακτητή, και έγραψαν σελίδες δόξας, με το μεγαλειώδες Έπος της Εθνικής μας Αντίστασης.

ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ

Για την Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Π.Ο.Α.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Οικονόμου

Ο Γεν. Γραμματέας

Αντρέας Κουστούκης

Print Friendly, PDF & Email