Κων. Φράγκος

Διαξιφισμοί

Απόσπασμα από το militaire.gr

Από του πέρατος του ΒΠΠ (1945) και της απάνθρωπης κατοχής της Ελλάδας από τα κτηνώδη ναζιστικά Στρατεύματα έχουν περάσει ογδόντα (80) χρόνια).

Οι άθλιες ορδές του Χίτλερ κατέστρεψαν την υποδομή της Χώρας, δολοφόνησαν χιλιάδες Έλληνες αμάχους και άρπαζαν από την οιμώζουσα και ημιθανή Χώρα ένα υποχρεωτικό δάνειο. Της ρούφηξαν το μεδούλι.

Από το 1945, την απελευθέρωση, μέχρι σήμερα οι Έλληνες πολιτικοί που μας κυβέρνησαν φάνηκαν εντελώς ανεπαρκείς και ανίκανοι να διεκδικήσουν με σθένος και αποφασιστικότητα τις οφειλόμενες από τη Γερμανία αποζημιώσεις και εξόφληση του δανείου.

Δεν πρόκειται να γράψω ιστορία αλλά φθάσαμε στο σημείο να φορτώνουμε στα ίδια τρένα που μετέφεραν συμπολίτες μας Εβραίους, κομμουνιστές, αντιστασιακούς, τσιγγάνους στο Άουσβιτς και την Τρεμπλίνκα, με εργάτες για τις βρώμικες γερμανικές δουλειές βοηθώντας την Γερμανία να ορθοποδήσει ενώ αρνιόταν ν’ ακούσει για αποζημιώσεις και επιστροφή δανείου.

Αργότερα οι Γερμανοί επανήλθαν στην δύστυχη Χώρα με τη μορφή των μεγάλων Εταιρειών που την εκμεταλλεύονταν και κερδοσκοπούσαν. Θα αναφέρω την SIEMENS που συστηματικά, εκμαύλιζε και δωροδοκούσε τα πολιτικά κόμματα και πολιτικές προσωπικότητες, ιδιαιτέρως.

Πως να τολμήσουν αυτοί οι «δωσίκωλοι», να βγάλουν άχνα και να απαιτήσουν με σθένος και αγώνες δικαστικούς τα οφειλόμενα από τους Γερμανούς;

Αργότερα έβαζαν οι Γερμανοί το χεράκι τους να σπρώξουν την Ελλάδα στην πτώχευση αφού ανέχονται της αιτήσεις δανεισμού και την συστηματική ενθάρρυνση προς διαφθορά με μαγειρέματα των εξοπλισμών.

Οι Γερμανικές επανορθώσεις είναι ένα παραμύθι που μας πωλούν αδιάντροπα όλες, κατά σειράν, μεταπολεμικές Κυβερνήσεις, χωρίς αιδώ.

Για να γράψω αυτό το σημείωμα πήρα αφορμή από δύο γεγονότα

Την θρασύτατη προσφυγή της ΚΜW σε διεθνές Δικαστήριο με την οποία απαιτεί 190 εκ€ από την σύμβαση των αρμάτων LEO GR (1,71 δις) η οποία βρίθει αρπαχτών και λεηλασιών.

Την δήλωση του ΥΕΘΑ κ. Ν. Δένδια από τον οποίο περίμενα περισσότερη ειλικρίνια. (Κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν)

«Ως προς το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που επανειλημμένως έχω πει ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας, δηλαδή υπό την προηγούμενη ιδιότητα μου. Το ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση παραμένει απολύτως ανοικτό. Πρόκειται,  για ένα ζήτημα το οποίο ετέθη ήδη, ένα ζήτημα το οποίο ετέθη ήδη, ένα ζήτημα μέγα, ζήτημα ηθικό, ζήτημα νομικό και ζήτημα υπαρκτό. Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι η Ελλάς δεν θα παύση να διεκδικεί την καταβολή των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων ως ελάχιστη επανόρθωση για τα δεινά που υπέστη η πατρίδα μας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Πάψτε  κ. πολιτικοί να μας δουλεύετε κι’ άλλο.

Print Friendly, PDF & Email