Σε ένα σύντομο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση του εκπροσώπου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (και τη δευτερολογία-απάντηση στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους Βουλευτές) Αριστομένη Συγγελακη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας ίδρυσης του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας (Δευτέρα 14.12.2020).
 Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, καθώς και όσους μας επέμειναν για να κληθούμε, αλλά θα έπρεπε να έχει κληθεί και το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων και άλλοι φορείς του κινήματος διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών (Αντιστασιακές Οργανώσεις, Ενώσεις Θυμάτων, Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις).
Η τοποθέτησή μας έθεσε υπόψη των βουλευτών τις θέσεις του κινήματος διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, τεκμηρίωσε πώς πλήττονται τα εθνικά δίκαια από αυτή την πρωτοβουλία και είχε θετική ανταπόκριση.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη διαφωτιστική συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (ακρόαση φορέων) στην εξής ηλ/κή διεύθυνση:

 

Print Friendly, PDF & Email