Τη Δευτέρα 30 Μάη, στις 7.30 μ. μ. στη Βίλα Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 13) θα γίνει η παρουσίαση του Βιβλίου «γάμος στις φλόγες» του Δημήτρη Βλαχοπάνου που συνδιοργανώνουν η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ για την πόλη μας, ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ) και ο εκδοτικός οίκος 24 γράμματα υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).

Ένα μυθιστόρημα που παραμένει επίκαιρο και στις μέρες μας το οποίο «αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της νύφης του Κομμένου Αλεξάνδρας, την οποία δολοφόνησαν οι ναζί στρατιώτες της 1ης μεραρχίας ορεινών καταδρομών της γερμανικής Βέρμαχτ τη μέρα του γάμου της, μαζί με τον εκ Παχυκαλάμου Άρτας γαμπρό Θεοχάρη, τα έξι από τα οχτώ αδέρφια της, τους γονείς της και 25 συγγενείς των νεόνυμφων. Την ίδια μέρα (Δευτέρα 16 Αυγούστου 1943) οι Γερμανοί ισοπέδωσαν το χωριό Κομμένο της Άρτας και δολοφόνησαν 317 κατοίκους, μεταξύ των οποίων 36 βρέφη και νήπια”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τίνα Καφατσάκη, πρώην δήμαρχος Ζωγράφου και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Μαζί για την πόλη μας”, ο Αριστομένης Συγγελάκης, πανεπιστημιακός, συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) η Κατερίνα Μπαλκούρα, ιστορικός – συγγραφέας, και ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, συγγραφέας του βιβλίου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΕΣΔΟΓΕ.

Κείμενα του βιβλίου θα αποδώσει η Βάσω Στρακαντούνα, ηθοποιός, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου.

Την παρουσίαση πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Λαλητάδες».

Σας περιμένουμε!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Print Friendly, PDF & Email