Η πορεία, πριν καταλήξει στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, να σταθεί στην πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και να επιδώσει το ακόλουθο διάβημα:

Με πρόσχημα τα δάνεια (δάνειο του ESM πια) για την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας μας πριν δέκα χρόνια, η χώρα σας έχει επιβάλλει στην Ελλάδα καθεστώς Προτεκτοράτου χωρίς προστασία- το αντίθετο μάλιστα- από την τουρκική απειλή.

Η αδυναμία του κομματικού συστήματος της Ελλάδας να αντιδράσει και ο συμβιβασμός του πολιτικού της προσωπικού με αυτή την, εξωφρενική για τα ευρωπαϊκά θέσμια, κατάσταση, ούτε την δικαιώνει, ούτε καν την νομιμοποιεί.
Είναι η ώρα να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό καθεστώς. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας καλείται:

  1. να διευκρινίσει αν και κατά πόσον θα ξεκινήσει άμεσα την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, και άλλων οφειλόμενων αποζημιώσεων και επανορθώσεων ή αν προτιμά την δικαστική επίλυση της διαφοράς μας
  2. να σταματήσει την οικειοποίηση ενεργειακών πόρων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της χώρας μας με διάφορα ληστρικά σχήματα ιδιωτικοποίησης τα οποία εισάγει.

Είναι φανερό ότι ο γερμανικός εθνικισμός, με τα όσα επαχθή επιβάλλει, οδηγεί την Ελλάδα σε νέα χρεοκοπία σύντομα. Όπως, επίσης σύντομα, οδηγεί σε ναυάγιο κάθε εκδοχή «ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Κανένας πια δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν ήξερε ή δεν κατάλαβε τι έγινε και συνεχίζει να γίνεται. Αυτή την ώρα, η Ελλάδα μετράει τους φίλους της σε όλο τον κόσμο, την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Γερμανία.

Print Friendly, PDF & Email