Από τον Eretiko κριτικό Γιάννη Κρουσίνσκυ

Η δημιουργός Ισμήνη Σακελλαροπούλου (σενάριο/σκηνοθεσία) παρουσιάζει στο κοινό ένα Αξιέπαινο ντοκιμαντέρ, με τη ζωντάνια της δραματοποιημένης θεατρικότητας & τα απαρέγκλιτα ντοκουμέντα της εξιστόρησης για το πονεμένο, αξέχαστο Βίωμα των Καλαβρύτων.

Αλλά ας μιλήσουν καλύτερα κάποια λόγια, μέσα από την καρδιά του αντιναζιστικού ντοκιμαντέρ: Η Ιστορία των Καλαβρύτων πρέπει να μείνει Φάρος, που να φωτίζει τις γενιές.” “Χαίρε των Καλαβρύτων Μάνα, σε εσένα χρωστά άπειρα η Ελλάδα.”

Δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ & σας εγγυώμαι, ότι θα ελευθερωθούν πολλά συναισθήματα. Φτάνει μόνο να είστε έτοιμοι για όλα αυτά… Εάν δεν φτάσει αυτό το καλλιτεχνικό εγχείρημα σε όλο τον κόσμο, είναι άδικο!

Το συγκινητικό έργο, στην Αθήνα προβάλλεται αποκλειστικά στο σινέ Studio από τη New Star.

Μορφή Υπόθεσης

Στο ντοκιμαντέρ η δημιουργός, Ισμήνη Σακελλαροπούλου, παρουσιάζει την καλλιτεχνική διαμαρτυρία της με μεθοδική σκέψη. Το έργο φέρει τρία μέρη στο σύνολό του. Αυτά συνδέονται, λαμβάνοντας υπόψιν: Α) Τον Εθνικό αγώνα της Αντίστασης κατά των δολοφόνων ναζί. Β) Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων Γ) Όλες τις 4 μορφές οφειλόμενων αποζημιώσεωνστα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων και της περιοχής τους,από την περίοδο του ενωμένου κράτους της Γερμανίας (1990) μέχρι και σήμερα.

Print Friendly, PDF & Email