Φίλοι και φίλες,

εσεις που σχεδιάζετε να έρθετε αυτές τις ημέρες στα μέρη μας, στην δυτική Βοιωτία και τον Ελικώνα για το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας (14,15 και 16 Ιουλίου) και τις Μουσικές στον Ελικώνα (12,13 Ιουλίου) στο Κυριάκι, βάλτε στο πρόγραμμα σας μια επίσκεψη στο γειτονικό, δροσερό ΔΙΣΤΟΜΟ με τις πλατανοσκέπαστες πλατείες του:

Το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού του Μαρτυρικού και Ιστορικού Διστόμου – το ζωντανο μνημείο που δίνει το σύγχρονο αντιφασιστικό, αντιναζιστικό και αντιπολεμικό στίγμα του ιδίως στις νέες γενιές – σας περιμένουν για προσκύνημα και ξενάγηση αυτών που άφησαν οι ορδές των Γερμανων ναζί το 1944…

Περιηγηθείτε επίσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό πάρκο…Απολαύστε βόλτες στα σοκάκια με τα καλντερίμια – γευτείτε πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό με ντόπια υλικά και απολαύστε το πασίγνωστο από αιώνες Διστομίτικο Κρασί καθώς και το ντόπιο τσίπουρο! Α, ζητήσετε και οψιμοτύρι!

Κρατήστε τελος στο ημερολόγιο σας το Σάββατο 12 Αυγούστου, την <<ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ>> με ζωντανή μουσική,χορό και – δωρεάν- κρασί σε όλους!

Πληροφορίες

  • Το Δίστομο (470 μ.υψομετρο) είναι λίγα χλμ. πριν ή μετά την Αρβανίτσα και το Κυριάκι ( ανάλογα από πού ανεβαίνετε στον Ελικώνα).
  • Tο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού ( η επίσκεψη είναι δωρεάν) είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ.– 3:00 μ.μ., ενώ Σάββατο και Κυριακή ανοίγει μετά από συνεννόηση στα τηλέφωνα 2267 350130 και 69-37491404 (κ. Χρ. Παπανικολαου ).

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(Η ενημέρωση είναι από Ομάδα κατοίκων και φίλων του Διστόμου).

 

 

Πηγή: https://www.facebook.com/ldimakas/posts/pfbid0re5ACQ8qpBw4oLx9DBK3AGm2VuCYDZGCd4BRWmd26wQ7sksYF4ypK4WAhrMPkAnCl

Print Friendly, PDF & Email